Zadarmo jste dostali, zadarmo dávejte

Dnešní kázání o. Jiljího, jehož ústřední myšlenkou byla věta v titulku, bylo natolik zajímavé, že jsem si řekla, že se o převyprávěnou verzi (v mém podání), s vámi podělím ;-)

Je zajímavé, že nepodstatné věci v našem životě jsou nejdražší, zatímco ty důležité jsou zadarmo... tak třeba lístek do kina - v multikině stojí lístek kolem +80,- K4, můžeme jít třeba na přírodovědný film... když vyjdeme večer za barák na kopec, můžeme pozorovat západ slunce zadarmo - nebo můžeme vstát před 4 ráno a zaposlouchat se do zpěvu ptáčků :-)

Platíme za chlorovanou pitnou vodu, přitom voda ze studánky je mnohem lepší a je zadarmo. Platíme inkaso za elektřinu, plyn... přitom nám tepe srdce a fungují všechny orgány v těle zadarmo. Platíme za opraváře, za právníka ... ale návštěva přítele či jenom úsměv je zadarmo. Když jsme nemocní, chodíme k lékaři a to je teď čím dál tím dražší... ale naše nemocná duše může dojít uzdravení ve svátosti smíření zadarmo. Platíme za léky ... lékem pro duši je eucharistie, která je také zadarmo...

Všechno, co dostáváme zadarmo, dostáváme z velké Boží lásky - snažme se tuto lásku každý den rozdávat dál...

 

PS. Platíme za telefon, za mobil ... při mši svaté můžeme navázat kontakt s Bohem zadarmo!

Zobrazeno 1019×

Komentáře

růžetrnitá

Je to tak.

Markéta Nováková (frantiska)

krásná myšlenka, díky.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková