Opustili sítě a šli za Ježíšem...

Tak jsem zase byla nakupovat u Paulínek... no a když už tam jsem, tak si často vezmu slovíčko na cestu. Někdy mám v hlavě nějaké otázky a jsem zvědavá, jestli mi slovíčko něco napoví. Tentokrát jsem uvažovala, jak dobře prožít advent a slovíčko Ihned opustili sítě a šli za Ježíšem (Mk 1, 18) mě hodně zarazilo - větišnou si ho spojuju s povoláním k zasvěcenému životu, tak jsem si jen povzdychla - Bože, tohle jsme už přece vyřešili, ne?

Pomalu a postupně mi ale začaly docházet jiné souvislosti - už v minulém týdnu jsem si říkala, že nemám na Ježíše moc času, že vlastně nemám moc kdy mu naslouchat. A tohle slovíčko mě v tom jen utvrdilo - opustit sítě a jít za Ježíšem.

Opustli sítě... Pro Šimona a Ondřeje to znamenalo odejít z práce, ale co to znamená pro mě? Uvědomila jsem si, že jsem vlastně stále jsem v sítích - facebook, signály, mobil, internet... další sítě jsou hříchy, závislosti, věci, na kterých lpím a které mě svazují...

... a šli za Ježíšem - zní to jednoznačně - zajít do kostela, ke svatostánku, na adoraci nebo že si udělám čas na Ježíše, popovídám si s Ním nad hrníčkem kakaa o tom, co mě trápí... ale určitě to může znamenat i to, že věnuji svůj čas druhým, napíšu jim, dám o sobě vědět (kolik takových mejlů a smsek už dlouho odkládám...).

Takže program na advent začíná nabývat jasných obrysů... pomalu mizím ze/od sítí a jdu svůj čas věnovat Ježíši/druhým.

 

Přeji všem požehnaný advent strávený s Ježíšem!

 

Kafarnaum, 8.11.2013

Zobrazeno 847×

Komentáře

jeriska

Site... jak se to hodi na dnesek...

Gnocchi

Tak toto je veľmi inšpiratívne... Vďaka! +

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková